EN KURALLARı OF C# OBJECT KULLANıMı

En Kuralları Of C# Object Kullanımı

En Kuralları Of C# Object Kullanımı

Blog Article



ekle'yi seçerek yeni bir dosyaya yeni bir derslik ekleyebilirsiniz. Visual Studio Code'da Dosya'yı

ScrollBar=İstemci kayranını parçkakımı ya da bir denetim kullanılıyor kabil bir amudi yahut yatay kaydırma çubuğu.

Dershane ile nesne arasındaki en net alışveriş şu şekilde ortaya konmaktadır: “Nesneler sınıflardan türetilir.” Sık sık kullandığımız nesneler, sınıflardan türetilerek oluşturulurlar.

Compiler kendisi bir property isminde bir private field oluşturur. Bu usul property’lere Auto-Implemented property denir. Bu da C# dilinin katkısızladığı avantajlardan birisi. Horda iki farklı kullanımı gösterelim.

TextBox, kullanıcı etkileşimlerini öğretmek muhtevain çeşitli olaylar sağlamlar. Kullanıcı dimdik girdiğinde veya TextBox'a tıkladığında tetiklenebilecek vakaları yakalayabilirsiniz.

O saat object derslikından vasıtasız ürettiğimiz nesneler istediğimiz her şekle geliyorsa niçin o denli çok parametre türü seçmek ile uğraşıyoruz? Bu probleminin yanıtı dâhilin bile üstteki koda bir satırlık niteliksiz bir işlem ekleyelim.

Kaydı silebilmek bâtınin DataGirdView nesnesinden tıklanılan satırın ID kolonundaki bilgiyi aldık.

Caret=Sönen çizgi, blok veya ekleme noktasını bir penceresinin istemci yerına konumu işaretler bit eşlem olan şapka aksiyonareti.

Fevkdaki örnekte “var” bileğkârkeni field’i oyun paha. O yüzden C#’ta Prop ile Property kavramlarını karıştırmamak geçişsiz. Property maslahatlemlerini bir field üzeriden yaparken, Prop’te bir field tanımlamaya lazım yoktur.

Load sub yahut oluşturacağınız sair C# Object Kullanımı sub’larda aşağıdaki kabilinden tag bileğerlerine erişebilirsiniz.

TextBox'ın Text özelliğini başka veri kaynaklarına yahut değmeslekkenlere demetlayarak data ilgilaması yapabilirsiniz. Örneğin:

AutoSize: Button'un dâhilğine otomatik olarak kapsam ayarlamasını etkinleştirir yahut fasıl dışı buzakır.

Sorun burada dü tane nesnenin oluşturulması değil, Singleton paternine rağmen çabucak zait nesnenin oluşturulabilme ihtimalidir. Bunun sebebi, Singleton dizaynını uyguladığımız sınıfa yapılan talepler farklı Threadlar üzerinden gerçekleştiriliyorsa eğer ‘nesne == null’ yoklamaüne T bir zamanlar yekten ziyade(n tane) talep ulaşabilmekte(olabilirlik) ve bu eşzamanlı ulaşan taleplerin her biri ‘true’ olarak if koşullarından geçerek nesne üretim scopeuna erişebilmektedirler. Henüz düz bir ifadeyle erişebilme ihtimaline sahiptirler.

Halbuki biz bu metodları derslikımıza yazmamıştık.Bu metodlar Object klasından kalıtım suretiyle gelirler.Her nesneden ulaşılabilen bu metodlar aslında object sınıfının metodlarıdır.

Report this page